·         Miért kell mindennap bevennem a Wellness-csomagban található készítményeket?

“A Wellness-csomag készítményei az emberi szervezet optimális működéséhez nélkülözhetetlen, valamennyi mikrotápanyagot tartalmazzák (vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok és zsírsavak).  A tudósok egyetértenek abban, hogy az a fajta diéta, amely biztosítja az jó egészséget és a hosszú élettartamot, nem más, mint az ún. CRON (Caloric Restriction with Optimal Nutrition = a kalóriabevitel korlátozása optimális mértékű tápanyagbevitel mellett). A legtöbb ember naponta több kalóriát fogyaszt, mint amennyire a szervezetnek valójában szüksége lenne. Ráadásul ezt a többletkalóriát sajnálatos módon nem az optimális táplálkozást jelentő, természetes, már megfelelően érett, nyers zöldségekből és gyümölcsökből nyerjük, hanem úgynevezett „üres kalóriákkal” terheljük a szervezetünket, amelyek túlnyomó része feldolgozott élelmiszer (kenyér, tészta, rizs, különböző édességek stb.). Ezért elengedhetetlen a mikrotápanyagok naponta történő pótlása. Ez biztosítja a szervezet számára a helytelen táplálkozás miatt fellépő hiányok pótlását, vagyis optimális mennyiségben bejuttatja a szervezetbe a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat. ”

Forrás: Oriflame

·         GYERMEKEK FOGYASZTHATJÁK AZ ORIFLAME WELLNESS CSOMAG TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐT?

Az Oriflame Wellness csomag felnőttek számára készült. Egy 12 évnél idősebb ember napi vitamin és ásványi anyag szükségletét tartalmazza. Fogyasztása 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

Forrás: Oriflame

·  Mi a javasolt napi bevitel Omega 3-zsírsavakból, és mennyi található ebből a Wellness-csomagban lévő, két kapszulában?

Az Omega-3 esetében több ajánlás is létezik a felnőttek számára. Ezek közül néhány tartalmazza az összes Omega 3-zsírsavat (ALA, EPA és DHA), másokban csupán a halakból kivont, a szívvédő tulajdonságairól ismert, hosszú szénláncú zsírsavak találhatók, az EPA és a DHA. Az USDA (az USA mezőgazdasági minisztériuma) által javasolt bevitel 1,1 gramm / nap nők és 1,6 gramm / nap férfiak * esetében, az ajánlás nem tér ki részletesen az ALA-, EPA- és DHA-zsírsavak mennyiségére. A svéd táplálkozási ajánlások hasonlóképpen nem részletesek, ezek szerint naponta 2-3 gramm Omega 3 bevitele javallott.

Számos ország (Kanada, Svédország, Egyesült Királyság, Ausztrália és Japán) tett táplálkozási ajánlásokat az EPA-ra és a DHA-ra vonatkozóan, amelyek szerint 0,3–0,5 gramm az ideális napi bevitel. (American Heart Association, 2002). Az EU (EFSA, 2009) álláspontja szerint 0,25 g EPA és DHA (hosszú láncú zsírsav) a szükséges napi mennyiség. Az Oriflame két darab Omega 3 kapszulájában összesen 274 mg EPA és DHA Omega 3 található.
* Amerikai Tudományos Akadémia, Orvostudományi Intézet, Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Testület
DRI-táblázat szénhidrátra, rostra, zsírra, zsírsavakra és fehérjékre vonatkoztatva.

Forrás: Oriflame

·  Mennyi ideig szedhetem a Wellness-csomag készítményeit? Szükséges időközönként szünetet tartani?

Hosszú időn keresztül, naponta szedheti a Wellness-csomagot, olyan hosszú időn át, ameddig csak szeretné. A készítmények nem tartalmaznak semmilyen olyan anyagot, ami indokolttá tenné a használat szüneteltetését. Kizárólag az optimális mikrotápanyag-bevitelt jelentő, alapvető elemek találhatók meg bennük.

Forrás: Oriflame

Comments

comments